[BLOG]

Onzichtbare krachten

Naast de blogs van onze oprichtster Gilianne vragen we ook andere (gast)bloggers om een bijdrage te delen. 

Deze keer Spoedkrachts Thimo aan het woord. Thimo (31) is bij Spoedkracht verantwoordelijk voor alle communicatie. In die hoedanigheid was hij vorige week voor de eerste keer aanwezig op het NVBMH Symposium en merkte daar een onzichtbare doch sterke kracht. 

 

Oké, toegegeven: een jaar geleden wist ik niet waar BMH voor stond. Natuurlijk, ik kende de verhalen van Gilianne over haar soms moeizame gevecht tegen de zorg-bierkaai, de euforische overwinning met de tijdelijke BIG-registratie en de trots die haar overviel toen ze eindelijk op die Gele Bus zat – zoals ze’ haar’ ambulance kenmerkend omschrijft. Ik zag iemand die bevlogen was, soms gefrustreerd over de zorgbureaucratie, maar altijd gepassioneerd over haar werk en haar beroepsgroep; de BMH. 

Nu, een jaar én de oprichting van Spoedkracht later, mocht ik samen met Ramon en Nol Spoedkracht vertegenwoordigen op het Symposium van NVBMH, de beroepsvereniging die dit jaar alweer 5 jaar bestaat. De vraag die ik het meeste kreeg was, heel logisch, ‘waarom zijn jullie Spoedkracht gestart?’ Voor Gilianne is die vraag heel eenvoudig te beantwoorden: BMHers verdienen het vertegenwoordigd te worden in de arbeidsmarkt. Ze verdienen het te werken zoals zij willen, net als alle zorgverleners. Er is geen groep die zoveel doorzettingsvermogen en standvastigheid heeft getoond om alleen maar te doen wat hun roeping is: de allerbeste zorg verlenen aan hun patiënten. Maar er was een probleem: Gilianne had net vandaag een training en zat 200 km verderop in de schoolbanken.

Dus mocht ik de vraag beantwoorden. En eigenlijk heb ik precies hetzelfde antwoord. Vanaf de zijlijn kijk ik naar een groep jonge mensen met dezelfde waarden, dezelfde drive om te komen waar ze willen zijn. Ze hadden duizend keer de makkelijke weg kunnen kiezen of kunnen opgeven. Maar ondanks de tegenslagen en het hobbelige pad naar hun droombaan gaven ze niet op. Het enige wat wij als Spoedkracht doen is dat pad minder hobbelig maken, zodat iedere BMHer zijn of haar droombaan kan vinden. Of dat nou flexibel, vast of als ZZPer is. Voor mij is dat de reden waarom we Spoedkracht zijn gestart.

En natuurlijk merken wij nog steeds dat de BMH voorzichtig en soms sceptisch wordt aangekeken. Want ook hier geldt: onbekend maakt onbemind. Daarom zijn wij maar met één missie op pad: zorgen dat de BMH bekender en meer bemind wordt. En het gaat steeds beter. Steeds meer zorgorganisaties omarmen de BMH en laten ze niet meer los. En steeds als we dan weer een blije zorgorganisatie aan de lijn hebben, zeggen we stilletjes in ons hoofd:

‘We told you so.’

Thimo is bij Spoedkracht verantwoordelijk voor alle offline en online communicatie, met zowel BMHers als zorgorganisaties.  Thimo studeerde Communicatie in Groningen en wil met Spoedkracht een nieuwe persoonlijke vorm van communicatie in de zorg introduceren. Heb je vragen? Je kunt Thimo bereiken via thimo@spoedkracht.nl

Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on facebook
Deel op Facebook

'Steeds meer zorgorganisaties omarmen de BMH en laten ze niet meer los.'

Thimo, Communicatie Spoedkracht